Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
24.05.2017.
19:26 > 19:32
Skoro 500 slučajeva vršnjačkog nasilja u novosadskim školama prijavljeno je u proteklih godinu dana nadležnim organima.
  • Tanja

    25.05.2017 20:52
    Ja sam roditelj. Jako me interesuju edukacije na temu dece . Imamo problem. U osnovnoj školi a evo i sada u srednjoj nikad nas niko nije obavestio kad se održava edukacija, gde i u koje vreme.Ne znam da li ih je uopšte i bilo. Možda sam ja neobaveštena, ne znam ali mi je žao što je tako.
  • Nada

    25.05.2017 18:42
    Branko Radicevic
    Nasilnici iz te skole bili su osmi razred, zavrsili su skolu par meseci nakon tog dogadjaja i sad se po tom pitanju u skoli, logicno, ne dogadja nista. Mozda u srednjim skolama koje su upisali.
  • @ex chapman

    25.05.2017 09:55
    Da si jos lokalan, cuo bi ciji je sinak bio organizator pijenja urina pa bi ti bilo jasno zasto se ne pominje. Naravno da ja ne mogu napisati ime, jer se to ne moze objaviti.
  • ex chapman

    25.05.2017 08:52
    Branko Radičević
    a šta je bilo sa onim kada su psihopate terale dečaka da pije urin u školskom WC, uz znanje i saučesništvo zaposlenih u školi (znali su i aktivno radili na prikrivanju ovog monstruoznog zločina)? molim 021 da istraži kakvo je sada stanje! zataškano i zaboravljeno? zaista me čudi da već ne čitamo da su roditelji žrtve primerno kaznili i male monstrume i zaposlene u školi! i samo vi i dalje "reformišite" obrazovanje pa ćete imati državne škole u kojima će se uspeh meriti u gramima prodate droge. a deca prvilegovanih krimosa će ići u "fine" privatne škole. to je zapravo i cilj reforme zar ne? da se onaj 1% već od malih nogu odvoji od raje, da se podjarmljenima već sa 7 godina stavi do znanja gde im je mesto, da se odmah pripreme na "dualno obrazovanje" - rmbanje za siću od 14 godine pa do kraja života!
  • mama

    25.05.2017 07:15
    Na zalost,pocinje jos u vrticu,a kada reagujete posmatraju vas kao da ste pali sa kruske...
  • VSNS

    25.05.2017 02:02
    Rešenje za nasilje
    Neka neko lupi pluseve ili minuse, ali postoji rešenje. Dajte po svim školama stroge, ali i pravedne nastavnike i profesore koji traže disciplinu i za par dana će biti disciplina na nivou. U mojoj školi je bilo takvih profesora i nastavnika i znali su da dovedu u red svakoga (bili su strogi ali i komunikativni). Ko shvata šta govorim razume će me, ko ne shvata ja mu se izvinjavam.
  • dushebrižnik

    24.05.2017 22:48
    a koordinaciono telo ?
    Da bi stvorili bezbednu sredinu za odrastanje i razvoj dece svako ima svoj deo odgovornosti. Roditelji pre svega vaspitavaju decu, nastavnici i stručni saradnici daju svoj doprinos jer i oni upoznaju decu sa pravilima, , reaguju kad treba, pohvaljuju, kritikuju itd. direktori nadziru citav sistem bezbednosti, takodje reauguju i saradjuju sa Savetom roditelja, omogućavaju rad Timova za prevenciju nasilja itd.itd.
    Samo me kopka jedno. koliko se iz Budžeta Grada na godišnjem nivou izdvaja za koordinaciono telo. Ko ga čini? Po kom kriterijumu je sastavljeno? Koje su redovne obaveze svakog člana tog tela i kome su oni odgovorni? I Koliko iznosi mesečna naknada za učešće u radu tog tela?
  • Roditelj

    24.05.2017 22:05
    Danas je SVE postalo vrsnjacko nasilje. Deca imaju predavanja svake godine na tu temu i postali su hipersenzibilsani. Svako koskanje i gurkanje tumacice kao "vrsnjacko nasilje" ako im tako odgovara (jer deca su sklona da manipulisu). Trebalo bi da skole razdvoje nestasluke dece i vrsnjacko nasilje, na taj nacin ce pravo zlostavljanje biti adekvatnije kaznjeno, deca ce imati pravu sliku o tome sta nasilje jeste a i roditelji. U suprotnom i dalje ce se jedno gurkanje na odmoru smatrati vrsnjackim nasiljem, to banalizije citavu pricu i skrece paznju od one dece kojoj je pomoc i zastita odraslih neophodna u skoli.
  • Sedam

    24.05.2017 21:48
    Povezivanje testa na narkotike (testa koji je btw na samoj granici ustavnosti) i smanjenja vršnjačkog nasilja je besmisleno. Nasilje zbog prodaje narkotika je ono drugo nasilje, sa bombama i pištoljima, o kojem svakodnevno čitamo, a vršnjačka nasilja se ne dešavaju zato što se neko naduva. Obijanje apoteka takođe nije vršnjačko nasilje. Povezivanje ove dve stvari je potpuno besmisleno, a dok to shvate oni koji treba, još mnogo će dece biti premlaćeno i dospeti na ivicu samoubistva.
  • Roditelj

    24.05.2017 21:32
    Direktori
    Naravno da direktori ne prijavljuju nasilje. Vladaju po sistemu, "plivaj i ne talasaj".
  • Roditelj

    24.05.2017 21:22
    DDirektor
    Naravno da direktori pokusavaju da zataskaju stvar, na stetu dece, ne bi li sto duze zadrzali svoje fotelje. Takvo iskustvo smo doziveli u "prestiznoj" osnovnoj skoli Zarko Zrenjanin.
    Tamo je sve po principu "plivaj i ne talasaj"
  • Djura Danicic

    24.05.2017 20:59
    OS Djura Danicic
    Od moje skole prvo da krenete, imacete puno posla, prvo sa kadrovima a onda i sa decom i snobovima od roditelja koji su na njihovom nivou.
  • Seka Persa

    24.05.2017 20:21
    Pod hitno urin na tox test!

    To ce resiti sve!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna